In cele ce urmeaza veti avea ocazia sa admirati lucrarile unui artist putin cunoscut pentru talentul sau dar atat de celebru pentru maniera malefica in care a schimbat istoria lumii.
Visul lui Adolf Hitler a fost intotdeauna acela de a picta. Tatal sau, o personalitate autoritara nu putea insa ingadui acest lucru intrucat dorea ca Adolf sa-i calce pe urme si sa devina ofiter vamal. Fiul sau avea sa urmeze liceul tehnic din Linz (1900). Hitler marturisea in Mein Kampf ca a ramas repetent in mod intentionat incercand sa-i demonstreze parintelui sau lipsa vocatiei tehnice si sa-l convinga a-l lasa sa-si urmeze visul de artist. Alois ramane neinduplecat. “Luptele” tata-fiu vor continua de-a lungul intregii adolescente a lui Adolf determinandu-l sa aleaga intotdeauna filosofia, mentalitatea si caile de actiune total opuse celei pe care conservatorul sau parinte dorise sa i le inoculeze. Dupa moartea lui Alois, incepand cu 1905, Adolf se muta la Viena unde va locui intr-o pensiune de orfani sprijinit financiar de mama sa cu care avea o legatura speciala. Va fi respins de doua ori de Academia de Arte Frumoase din Viena (1907, 1908) pe motiv ca talentul ii este mai curand inclinat catre arhitectura decat catre pictura. In urma unei analize atente Adolf va constata ca e, intr-adevar, atras de spatii si cladiri si decide sa devina arhitect; visul i se va destrama rapid cand va afla ca pentru a urma Academia de Arhitectura trebuia sa fi absolvit un liceu de profil.
Dupa moartea mamei, si dupa ce a fost respins pentru a doua oara de Academia de Arte, Adolf avea sa se confrunte cu o situatie financiara dezastruoasa care il va determina sa se mute intr-un adapost pentru oamenii strazii si ulterior intr-o locuinta de muncitori saraci. Pentru a se putea intretine, el va picta si isi va vinde lucrarile  negustorilor si turistilor.

In data de 12 februarie 2010 publicatia londoneza "The Telegraph"  anunta ca una din acuarelele lui Hitler, realizata in 1910 si care se presupune a fi apartinut lui Sigmund Freud va fi scoasa la licitatie cu pretul de pornire $15,600.
Intrebarea care va ramane mereu pe buzele tuturor este “ce s-ar fi intamplat daca Hitler ar fi fost admis la Academia de Arte?...” 
Iar noi ne-am putea imagina cum ar fi aratat Romania fara cel de-al Doilea Razboi Mondial...