Incepand cu anul 2003 au inceput sa circule diverse emailuri legate de fotografia unui eveniment astrologic care ar apare o data la 3.000 ani. In afara pretentiilor ca imaginea, reprezentand Ochiul lui Dumnezeu, savarseste adevarate miracole se solicita destinatarului  transmiterea ei unui numar de N persoane pentru a avea un noroc neasteptat chiar incepand de a doua zi. In primul rand as dori sa subliniez un fapt- de altfel cunoscut in lumea virtuala- toate aceste emailuri cu imagini purtatoare ale unor miracole, ori legate de credinta in Dumnezeu sunt simple mesaje de verificare si completare a unor liste impresionante de adrese destinate a primi ulterior spamuri publicitare. Din pacate, nici situatiile grave (copii suferind de cancer, leucemie, alte afectiuni care necesita interventii chirurgicale costisitoare) in care vi se solicita forward unui numar de „n” persoane pt ca familia sa obtina de la Google/Yahoo/alte companii o suma de „X”$/mesaj , nu sunt reale.  In situatia in care textul mesajului vi se pare ca merita a fi retransmis cu toate riscurile, nu procedati la FWD cu TO: pentru ca astfel lista dvs de prieteni cu adresele acestora, va fi vizibila celui care genereaza asemenea emailuri. Procedati la inserarea prietenilor folosind BCC (black carbon copy) astfel incat autorul mesajului sa nu-si poata atinge scopul.

Ochiul lui Dumnezeu” este de fapt o nebuloasa numita „Helix Nebula” (trad libera "Nebuloasa Helicoidala") sau NGC 7293 aflata in constelatia Aquarius (Varsator) si descoperita de Karl Ludwig Harding in sec 19. Imaginea ei a fost capturata de NASA cu ajutorul telescopului Hubble insa asemenea fotografii au fost realizate si de catre alte telescoape. Informatia referitoare la acest „eveniment” care ar avea loc o data la 3.000 ani este neclara mai cu seama pentru faptul ca nebuloasa poate fi observata toamna (in emisfera nordica) cu orice telescop bun.
„Helix nebula” este speciala prin faptul ca e nebuloasa cea mai mare si cea mai apropiata de Pamant (aprox 700 ani-lumina).
O nebuloasa planetara consta in gaze si praf eliberate de o stea aflata la finalul evolutiei sale. Steaua din centrul nebuloasei e responsabila de emisia de gaze care o incadreaza si care in cazul Helix Nebula apare sub forma helicoidala. La final, centrul stelar al nebuloasei (numit nucleul nebuloasei planetare) va deveni o stea alba, moarta. Stralucirea stelei "pe moarte" este atat de puternica incat confera gazelor din jur acea fluorescenta  speciala. O imagine mai apropiata a marginii interne a nebuloasei indica un complex de noduri gazoase de origine necunoscuta.
Helix Nebula este un exemplu al viitorului Soarelui nostru atunci cand acesta va atinge apogeul dezvoltarii sale (un gigant rosu) va absorbi pamantul si celelalte planete si va emite gaze. Ca dovada a faptului ca Helix Nebula nu este un fenomen rar stau alte nebuloase cunoscute si oarecum asemanatoare: Ring Nebula (in trad libera "Nebuloasa inelara"-din constelatia Lyra aflata la 2.300 ani-lumina) si Dumbbell Nebula(in constelatia Vulpecula aflata la 1.200 ani-lumina de Pamant).


In concluzie, „Ochiul lui Dumnezeu” este un fenomen real si reprezinta o imagine extraordinar de frumoasa, devenita celebra peste noapte, desi evenimentul e observat de 185 ani (prima observatie avand loc inainte de 1825).