Browsing Archive: October, 2010

Lectie de viata: arta de a asculta

Posted by Dana Florea on Friday, October 29, 2010, In : lifestyle 
Un indian american se afla impreuna cu prietenul sau in centrul New York-ului. Era ora amiezii iar strazile erau pline de oameni. Masini claxonand, taximetre ce luau curbele cu viteza, sirene ce se apropiau sau se departau, toate aceste sunete ale orasului parca te asurzeau. Dintr-o data indianul a spus:
- Am auzit un greiere.
- N-ai cum sa auzi un greiere in tot vacarmul asta! i-a spus prietenul lui.
- Sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat indianul.
- Asta-i o nebunie! a raspuns prietenul....

Continue reading ...
 

Kaf Mariam-mana vindecatoare

Posted by Dana Florea on Tuesday, October 26, 2010, In : shopping 

Una din varietatile de ierburi disponibile in Egipt, este o planta uscata gri cu un aspect ciudat asemanator unei maini de „muma-padurii”.


Rosa Maria (nume latin Anastatica hierochuntica) cunoscuta si cu denumirea de Roza lui Jericho sau Kaf Mariam (in trad “Palma lui Mariam”) sta la loc de cinste in sacii cu mirodenii alaturi de alte plante si ceaiuri din magazinele de specialitate insirate de-a lungul promedanelor din Hurgada ori Sharm El Sheikh.
Dupa sezonul ploios planta moare si s...

Continue reading ...
 

social smoking-Narghileaua (2)

Posted by Dana Florea on Wednesday, October 20, 2010, In : lifestyle 

Cresterea in popularitate a narghilelei are loc o data cu aparitia cafenelelor ca locuri de intalnire in Imperiul Otoman, acum cateva sute de ani. Umezirea si impachetarea tutunului au fost ridicate la rang de mare arta. Atingerea carbunilor de catre neinitiati era considerata o impolitete. De aici, narghileaua s-a răspândit in lumea araba, fiind foarte folosita si apreciata în state ca Egipt, Maroc, Liban, Siria, Arabia Saudita, Kuwait, Emiratele Arabe Unite. Majoritatea cafenelelor din O...


Continue reading ...
 

social smoking-Narghileaua (1)

Posted by Dana Florea on Tuesday, October 19, 2010, In : lifestyle 


Autoritatile din Alexandria au trecut la masuri drastice in vederea limitarii fumatului in public. Desi nu sunt o fumatoare si cred cu tarie ca fumatul pasiv este o crima, targetul de a transforma guvernoratul in prima zona „smoking free” din Egipt este ceva in genul „tara arde si babele se piaptana”. Daca guvernatorul s-ar ocupa de lucruri cu adevarat importante:
-ar trece la o stricta monitorizare a autorizatiilor de demolare date pt vile istorice;
-ar impune zugravirea fatadelor din ...


Continue reading ...
 

Lectie de viata: arta de a alege

Posted by Dana Florea on Thursday, October 7, 2010, In : lifestyle 

George este tipul de om pe care ţi-ar plăcea să-l urăşti: e întotdeauna bine dispus şi are întotdeauna ceva pozitiv de spus. Dacă cineva îl întreabă cum ii merge, el răspunde:"Dacă ar fi mai bine de atât, ar fi nevoie de doi oameni pentru atâta bine!"

E un optimist! Dacă un coleg are o zi rea, George reuşeşte întotdeauna să-l facă să vadă partea pozitivă a situaţiei.
Am devenit curios şi într-o zi l-am intrebat:"Nu înţeleg, nu este cu putinţă să fii optimist î...


Continue reading ...
 

Zodiacul egiptean-alta versiune

Posted by Dana Florea on Monday, October 4, 2010, In : divertisment 

Iata o alta versiune a zodiacului egiptean pe care am gasit-o in surse ce-i drept mai putine. Multitudinea de pandantive zodiacale purtand insemnele si reprezentarile lui Wadjet, Shu, Hathor, Poenix, Sfinx alaturi de cele ale zeitatilor recunoscute de zodiacul egiptean clasic deja prezentat (Toth, Isis, Horus, Osiris, Amoun, etc) imi demonstreaza ca si cea de-a doua versiune ar putea fi reala. In toate cazurile v-o prezint si pe aceasta pentru divertisment.

Thoth (August 29 - September 27) Z...


Continue reading ...
 

Zodiac egiptean-Sekhmet

Posted by Dana Florea on Saturday, October 2, 2010, In : divertisment 


Sekhmet (29 Iulie-11 August, 30 Octombrie-7 Noiembrie) Tolerenta si severitate

Sekhmet este in mod curent infatisata ca o femeie cu cap de leu. Este fiica zeului soare Ra si formeaza impreuna cu sotul ei Ptah (zeul artei si mestesugurilor) si cu fiul sau Nefertum, triada de zei din Memfis. Ptah, este zeul creator care a dat forma lumii si cerului asistat de 7 pitici-muncitori intelepti. Sekhmet se presupune ca este sora geamana a zeitei pisici Bastet. Ambele reprezinta dualitatea, bine-rau,...


Continue reading ...
 
 

all rights reserved © egiptul prin ochii mei

©www.andrei-art.com 

Acest blog are doua pagini: pagina curenta(principala) si pagina Cultura si arta direct accesabila din meniul aflat in dreapta sus.Daca doriti sa primiti toate noutatile blogului trebuie sa subscrieti prin RSS pe ambele pagini.

Make a Free Website with Yola.