Nunta

Locatia


Pentru cei bogati nunta se desfasoara in restaurante luxoase din cadrul unor resort-uri sau hoteluri. De asemenea, exista sali de nunta special construite pentru organizarea unor festivitati de gen. Datorita  numarului mare de nunti, aceste sali sunt pline in fiecare seara iar blocarea localului se face cu mult timp in avans.
Atat salile de nunta cat si restaurantele hotelurilor sunt structurate in asa fel incat sa poata gazdui ceremoniile nuntilor. Salile special construite pentru nunti au un etaj superior cu incaperi pentru familia mirilor si pentru miri, unde acestia se pot pregati inainte de nunta si se pot odihni in timpul nuntii. De asemenea, majoritatea sunt prevazute cu un hol generos si scari ample de pe care sa coboare mirii pentru a fi intampinati de Zaffa si a dansa jos alaturi de formatie. Acelasi hol-anticamera, va fi ulterior amenajat pentru a gazdui diversele feluri de mancare ce alcatuiesc bufetul.

Sala propriu-zisa este formata din Kosha, un ring de dans (adesea rotativ) si mesele nuntasilor. Kosha este o zona special amenajata pe un podium, in fata oaspetilor inlocuind cu succes “prezidiul” (masa mirilor) din nuntile romanesti.
Salile de nunti ofera servicii complete ocupandu-se de tot: muzica, mancare, decoruri (flori, baloane, luminite, etc), in functie de preferintele mirilor si de propriile dotari degrevand astfel pe tinerii insuratei de majoritatea grijilor organizatorice.

Nunta este cel mai bun prilej de etalare a pozitiei sociale si a situatiei materiale, motiv pentru care familiile cu “pretentii” vor face eforturi financiare uriase (adesea peste posibilitatile lor reale) pentru a impresiona participantii. Spre deosebire de nuntile din Romania unde nuntasii sprijina mirii cu daruri consistente care sa compenseze cheltuielile de organizare ale evenimentului, la nuntile egiptene nu exista obligativitatea oferirii vreunui dar desi eticheta cere oferirea unui mic cadou. Din acest motiv, organizarea unei nunti de un anumit standard implica un buget minim de cca 10.000 $. Acesta este si motivul pentru care din ce in ce mai multe cupluri de conditie buna si foarte buna prefera cheltuirea banilor intr-un scop mult mai practic (de ex: o vacanta/luna de miere in strainatate, intr-o locatie exotica/romantica).

Daca bogatii aleg restaurantele de lux drept locatie, saracii petrec in aer liber pe o strada mai lata din cartierul in care au crescut. La tara nuntile au loc in corturi mari, amenajate pe un teren deschis/viran.