La ora actuala cea mai mare piscina din lume se afla in complexul hotelier San Alfonso del Mar Resort – Chile. Ea are 35 m adancime si 1 km lungime fiind declarata in aprilie 2008, de Guiness book, drept cea mai mare piscina din lume.
Constructia ei a durat aproximativ 5 ani si a costat peste 1miliard £(1,55 miliarde $), intretinerea fiind estimata la 2milioane $ /an. Piscina foloseste apa oceanului si actioneaza ca un filtru urias al apei de mare, mentinand-o in circulatie, mereu proaspata. Pentru aceasta se foloseste un sistem computerizat de pompare si filtrare a apei din ocean in interior si apoi din nou in ocean. Soarele incalzeste apa la temperatura de 26°C (cu 9°C mai mult decat apa oceanului).
Biochimistul cilian Fernando Fischmann (a carui corporatie Crystal Lagoons Corporation a proiectat piscina) doreste sa sublinieze ca se poate construi un paradis chiar si in zone mai putin ospitaliere din punct de vedere climatic (zona este cunoscuta pentru curentii marini puternici si valurile uriase ce nu permit turistilor sa se aventureze in apele Oceanului): „atat timp cat avem acces la apa marii putem realiza ceva impresionant si in acelasi timp ecologic (fara a afecta oceanul).”
"City Stars Properties" anunta ca in dorinta de a crea un simbol international al destinatiei Sharm El Sheikh a semnat un contract cu celebra corporatie ciliana Crystal Lagoons pentru constructia celei mai mari lagune „de clestar” din lume in Nabq.

Daca piscina din San Alfonso Resort are o suprafata de 8 ha(80.000 mp), City Stars Sharm El Sheikh Lagoon va stabili un nou record Guiness cu suprafata sa de 8.9 ha(88790 mp) si aditional unui numar de alte 12 mari piscine/lagune. Costul total al acestui mega proiect nu este comunicat dar se estimeza cateva miliarde $
Citystars Sharm El Sheikh are un proiect de dezvoltare de aprox 20.000 spatii rezidentiale, mai multe hoteluri impresionante- sub management Intercontinental Group, un teren de golf cu 18 gauri proiectat de Colin Montgomerie, academie de tenis, o zona culturala, centre educationale si un nou centru de recreere (terase, restaurante, promenada, etc) si shopping, practic un nou oras, cu plaje de nisip alb, ape cristaline si o colectie impresionanta de facilitati. 
Prima laguna urma sa fie gata in acest an de Paste, insa data a fost decalata. Surse din Sharm El Sheikh afirma ca lucrarile de constructie par terminate, laguna fiind in stadiul de finisare si curatare.