Comunitatea romanilor din Egipt, este constituita dintr-un nucleu activ care incearca sa uneasca mini-grupurile romanesti  formate in orasele egiptene si sa actioneze ca un liant in cadrul diasporei romane din aceasta tara. Datorita faptului ca multe spatii virtuale abundau de romani stabiliti in Egipt care doreau sa intre in contact cu ceilalti s-a impus necesitatea crearii unui forum al lor. Ulterior, numarul acestor forumuri a crescut din nevoia de exprimare libera pe diverse teme. Totusi forumul, ca spatiu de expunere a unor puncte de vedere/povesti personale, prin lungimea topicurilor si calitatea neoficiala a participantilor, nu  poate pune intotdeauna la dispozitie informatii 100% garantate. In aceasta idee s-a creat website-ul „Egiptul prin ochii nostri”. Aici informatia (preluata din surse oficiale  sau in baza consultatiilor cu profesionisti din diverse domenii) e sistematizata, obiectiva, inofensiva. Constructia website-ului s-a realizat intr-un mediu controversat, dar creatorul si-a dus munca pana la capat  si rezultatele nu au intarziat sa apara. Website-ul reprezinta de fapt munca unui singur om pentru toti ceilalti si in special pentru cei ocupati care doresc sa citeasca articole la obiect si care  apreciaza calitatea.

Acest blog este un proiect mai vechi ce nu si-a gasit aplicabilitatea imediata, data fiind prioritatea crearii website-ului. Daca site-ul „Egiptul prin ochii nostri” are un caracter impersonal, blogul „Egiptul prin ochii mei” va fi o completare la articolele de pe site si va constitui un punct de vedere personal (al meu sau al fiecarui colaborator) asupra anumitor subiecte. Ambele vor functiona in paralel cu mentiunea ca blogul nu se va referi strict la Egipt.

Doresc sa multumesc pe aceasta cale tuturor celor care si-au afirmat disponibilitatea de a contribui la website si la blog. Numele lor se va afla in echipa colaboratorilor iar articolele lor vor apare sub semnatura. Nu pot sa le urez decat un calduros „Bun venit!” in echipa.

Sper ca acest blog va fi o interesanta „pastila de dimineata” in pauza de cafea, alaturi de corespondenta pe care o cititi de obicei.  Astfel, veti vedea ca si a trai in Egipt „iti ocupa tot timpul”