Aseara, reprezentativa de fotbal a Egiptului a castigat Cupa Africii pentru a 7-a oara si a 3-a oara consecutiv (2006, 2008, 2010) in urma unui meci frumos si greu cu puternica reprezentativa a Ghanei. Cupa Africii s-a jucat in acest an in Angola iar in cadrul festivitatilor de inchidere au fost celebrati aseara campionii continentului care in 2010 sunt: Egipt (loc I - aur), Ghana(locul II -argint), Nigeria (locul III -bronz). Finala mica Algeria-Nigeria s-a incheiat cu 0-1 iar finala mare Egipt-Ghana cu 1-0.
Poate ca ar fi bine de mentionat ca jucatorii africani sunt foarte bine cotati in Europa, fiind angajati ai multor cluburi europene de renume, astfel incat campionatul african este considerat de catre specialisti un adevarat tur de forta.  
Felicitari echipei nationale de fotbal egiptene care prin talent, munca, perseverenta si multa pasiune si-a onorat milioanele de suporteri, daruindu-le clipe de neuitat de-a lungul intregului campionat (Egipt-Nigeria 3-1, Egipt-Zambia 2-0, Egipt-Benin 3-0, Egipt-Cameroun 3-0, Egipt-Algeria 4-0, Egipt-Ghana 1-0)! Inutil sa mai comentez ce a fost aseara in Egipt, 80 milioane de suflete s-au bucurat impreuna indiferent ca sunt sau nu microbiste !