Despre Inelul Luxor probabil ati aflat din vreo revista pentru femei, este o forma de reclama cu o prezentare foarte pertinenta si convingatoare. Nu o voi face pe inteleapta si va voi spune ca am cumparat si eu acest inel acum foarte multi ani (cand aparuse prima reclama a Catalinei Mustata) si era prezentat drept o amuleta care te fereste de accidente si alte evenimente negative. In prezentare se punea un foarte mare accent pe aceste aspecte nefiind adus in discutie subiectul bani/bogatii neasteptate. Pentru ca aveam o micuta colectie de bijuterii de inspiratie antica, mi-am dorit si inelul respectiv-miraculos ori nu- tocmai pentru ca era replica unei bijuterii faraonice si era confectionat din argint. Pretul era si el acceptabil, in jur de 10-12 USD –daca imi amintesc bine.
Am purtat inelul o perioada lunga de timp (peste 1 an) dar nu am observat nimic senzational. Este totusi posibil sa ma fi ferit de accidente (am trecut prin doua fara o zgarietura). Intr-o zi cand ma deplasam cu taxiul prin Bucuresti am observat ca soferul masinii purta inelul Luxor. L-am intrebat cum i se pare si mi-a marturisit ca inainte era foarte ghinionist si avea multe accidente rutiere dar din momentul in care a inceput sa poarte acest inel (il purta deja de 6 luni)  nu a mai inregistrat nici un incident. Soarta? Coincidenta? Nu stiu! Cert este ca venind in Egipt am intrebat multi bijutieri care vand piese de inspiratie faraonica si nici unul nu a auzit de inelul Luxor.

Singurul rezultat evident dupa achizitionarea acestui inel a fost primirea unui numar mare de oferte din partea Esmeraldei-intermediara, care comercializa inelul. De aceasta data ofertele erau legate de Zodiacul Egiptean, o amuleta care ar aduce bogatii incomensurabile, un cristal care te transforma in Stapanul Lumii, etc. Plicuri de la Esmeralda imi ajung regulat in cutia postala si acum, la 5 ani de la cumpararea inelului Luxor.

Astazi am dat din intamplare peste website-ul de prezentare al inelului si am realizat ca aceasta a devenit o adevarata afacere, „providerii” si-au adaptat mesajul la nevoile pietii, acum punandu-se accent pe capacitatea inelului de a face bani. Cred ca intr-adevar inelul are o deosebita capacitatea de a spori avutia, dar pe aceea a vanzatorului. Inca ma mai intreb cum de Catalian Mustata se poate preta la un asemenea truc, chiar si pentru bani... una e sa faci reclama unui produs reputat cu rezultate cuantificabile cunoscute  si altceva este sa faci publicitate unor iluzii, cand stii foarte bine ca acest inel nu-ti transforma visele in realitate. Daca Dna Mustata poarta inelul „lui Arabella” cum de nu am vazut-o pe la Hollywood si/sau pe la premiile Oscar?


De fapt care e povestea?
Iata ce spune prezentarea oficiala:

„De multă vreme, se cunoaşte existenţa reţelelor magnetice, care traversează suprafaţa Pământului, denumite reţeaua Hartmann şi reţeaua Curry. Dacă se întâmplă ca un om să se afle în punctul de intersecţie a acestor linii magnetice şi rămâne în acea poziţie pentru mult timp, va începe să se simtă rău, slăbit şi se poate chiar îmbolnăvi. Insă, cu ajutorul anumitor figuri geometrice, aceste efecte negative se diminuează sau dispar. Se poate produce chiar transformarea efectului negativ într-unul pozitiv.

Obiectele emit unde pozitive, neutre şi negative. În mod obişnuit, oamenii au tendinţa să evite structurile geometrice pe care le consideră "urâte", "puţin armonizate" sau "departe de gustul lor". De fapt, în momentul în care fac aceste referiri, se întâmplă să perceapă o vibraţie negativă invizibilă. Trebuie menţionat faptul că majoritatea obiectelor generează o energie neutră şi doar puţine emit unde pozitive şi foarte puternice către fiinţa umană. Acesta este cazul "Inelului Luxor" sau al anumitor forme piramidale.

Orientalii au ţinut mereu cont de undele de formă, în ceea ce priveşte construcţia clădirilor, amenajările interioare şi chiar elementele de accesorizare personală. În prezent, nici nu concepem ca o nouă clădire să se construiască fără sfaturile unui expert în energiile de formă sau în Feng Shui. Asemenea experţi sunt capabili să măsoare, cu înaltă precizie, vibraţiile şi conexiunile energetice, cu ajutorul unor aparate, a unor diagrame şi a unei mari sensibilităţi. Cunosc tot ceea ce este necesar pentru a echilibra energiile şi a obţine un mediu înconjurător sănătos şi pozitiv pentru dezvoltarea persoanelor, a capacităţilor şi posibilităţilor lor.

Numeroşi experţi consideră că Inelul Luxor este unul din emiţătorii de unde de formă dintre cele mai benefice pentru fiinţele umane. Orice expert în "Vibraţii subtile" poate confirma atât această afirmaţie, cât şi enormele posibilităţi ale aşa numitei "Formă Luxor", configurată în această bijuterie enigmatică. Contrar figurilor piramidale, "Forma Luxor" care se regăseşte şi în inelul Atlantida este mereu pozitivă într-o anumită măsură. Piramidele pot genera energii negative în cazul în care nu sunt poziţionate sau orientate corect. Aceste afirmaţii pot fi verificate prin experimente cu animale sau plante.

Acestui inel ii sunt atribuite numeroase beneficii: implinire spirituala,sentimentala si materiala, protectie de tot ce este negativ si atragerea norocului in viata purtatorului
În 1860, în timpul săpăturilor arheologice din Valea Regilor, marchizul Agrain, egiptolog, a descoperit un inel ciudat fabricat din gresie (piatră) de Assouan. Acest inel curios se compune din mai multe forme geometrice. Pentru început, un triunghi, urmat de trei pătrate mici, apoi trei dreptunghiuri mari, urmate de alte trei pătrate mici şi în cele din urmă încă un triunghi. Fiecare triunghi are vărful aplecat şi unit în partea posterioară a inelului printr-o falie. Mai târziu acest inel va fi cunoscut sub numele de Inelul lui Ra, Inelul Atlantida sau chiar Inelul Louksor. După moartea marchizului Agrain, inelul a fost moştenit de către Howard Carter, celebrul egiptolog englez şi a fost păstrat de acesta până la moartea lui în 1939.
In anul 1922, Lordul Carnarvon şi Howard Carter au făcut una dintre cele mai măreţe descoperiri arheologice, au pătruns în fabulosul mormânt al lui Tutankamon, în ciuda inscripţiei prezente la intrarea în mormânt: “Aripile Morţii îl vor atinge pe cel care va profana odihna eternă a Faraonului”. După această profanare, un blestem fulgerător s-a abătut asupra tuturor (18 în total!) celor prezenţi acolo la deschiderea sarcofagului şi care manipulaseră, împrumutaseră pentru expoziţii sau utilizaseră obiectele din mormântul lui Tutankamon. Unii s-au îmbolnăvit, alţii au suferit accidente misterioase (anumite persoane au susţinut că ciuperci microscopice prezente în mumie ar fi fost responsabile pentru moartea arheologilor, dar nu trebuie uitat că mulţi au pierit din cauza unor accidente şi a unor boli, care nu aveau nicio legătură cu probleme de natură infecţioasă…). Toţi au murit, cu excepţia lui Howard Carter care a murit 17 ani mai târziu de bătrâneţe. Au apărut diverse întrebări cu privire la imunitatea sa. Howard Carter a răspuns rapid spunând că avea în posesie un talisman protector. După moartea sa în 1939, s-au descoperit în casa lui o serie de scrieri şi atunci s-a descoperit că acel talisman nu era altceva decât Inelul lui Ra (a cărui creaţie a fost atribuită poporului Atlantidei) primit cadou de la marchizul Agrain. Ultimul proprietar cunoscut a fost Andre de Belizal, celebrul cercetător în fenomenologia vibraţiilor. Forţa acestui inel constă în forma gravurilor sale, gravuri care ar produce un fel de câmp energetic şi care îl protejau pe Carter de undele negative prezente în mormânt, împreună cu multe alte capcane invizibile.
Astfel inelul se impregnează cu esenţa purtătorului, motiv pentru care nu se împrumută. Toată forţa sa stă în formă. Inelul oferă protecţie împotriva undelor de formă negative, tulburările micro-vibratorii.”

Ce e adevarat din toate astea?
Prezentarea este destul de interesanta, mai greu de verificat in amanunt dar pare a sta in picioare, mai ales pentru faptul ca se cunoaste puterea undelor magnetice si influentele lor asupra organismelor. Pe aceleasi criterii se bazeaza si practica Feng Shui atat de apreciata astazi in Arhitectura si Design-ul Interior. Mi s-a parut totusi usor neconcordanta si cam evidenta incheierea care indica faptul ca inelul nu poate fi transmis fara a-si pierde proprietatile lucru infirmat chiar de istoria originalului plimbat de la marchizul Agrain la Howard Carter.

Se pare că magnifica putere protectoare sta in forma, mai exact in matricea modelului, a misticului desen aplicat, si mai putin in materialul din care este confectionat-asa cum lasa sa creada vanzatorii.

Inelul original era confectionat din gresie puterea lui amplificandu-se prin corpul purtatorului. Asa cum povestea o initiata „ in acest caz metalul pretios pierde teren pentru că nu este un bun înmagazinator de energie, pozitivă sau negativă, precum este de exemplu cristalul”.

Ce reprezinta modelul?
Formele geometrice sunt considerate inca din cele mai vechi timpuri simboluri care reduc la esenta adevarurile cele mai complexe. Prin forma lor condenseaza tendintele ce ar putea renaste intregul ciorchine al respctivului adevar, la fel precum subconstientul rezuma in simboluri ideile sau gandurile receptionate. Figurile geometrice sunt ca o schita a realitatii. Vechii intelepti cand trasau o linie, un cerc, o cruce, o hexagrama sau un sarpe care isi inghite coada (ourobouros), reprezentau o intreaga stiinta nemuritoare. Intelegand simbolurile si felurile in care ele se manifesta in creatie se ajunge la esenta dobandindu-se cunoasterea.

Cercul (forma generala a inelului): este simbolul universului, asa cum punctul reprezinta fiinta suprema care il sustine. Centrul cercului este intotdeauna la egala distanta de toate punctele aflate la periferie. De aceea cercul este si un simbol al echilibrului. Punctul este o expansiune care da nastere cercului, a manifestarii. Un cerc cu un punct inauntru este simbolul soarelui, al spiritului care hraneste materia. Cercul este totodata simbolul eternei reintoarceri, al ciclicitatii care se regaseste in natura sub forma anotimpurilor, zilelor, fazelor lunii etc, regasindu-se chiar si la nivel celular. In cele 5 elemente cercul este simbolul aerului, al spatiului, expansiunii.

Triunghiul: Este un simbol al focului, al gandirii, al sentimentului. Daca acesta este cu varful in sus focalizeaza energia in acea directie, ascendent, fiind totodata un simbol masculin. Triunghiul cu varful in jos semnifica manifestarea in materie si este un simbol feminin. Triunghiul echilateral simbolizeaza omul echilibrat. In natura triunghiul ne apare sub forma trinitatii. In toate culturile spirituale creatia apare prin mijlocirea a trei aspecte fundamentale, a celor trei campuri de forta: actiune, reactiune si neutralitate.
Exemple ale trinitatii: Tatal, fiul si Duhul Sfant – in crestinism; Pitha, Kapha si Vatha – in ayurveda; Tamas, Rajas si Satva – in traditia samkia si yoga; Minte, trup si spirit – intelepciunea grecilor antici;

Patratul:  semnifica pamantul, stabilitatea. Cele patru laturi sunt ancorate in cele patru puncte cardinale. Este o figura statica dar care da nastere ritmului. In natura este reprezentat de cele patru spatii (puncte cardinale), cele patru anotimpuri. Este baza pe care apoi se inalta varful cladind piramida, simbol al perfectiunii. Patratul este si simbol al mintii inchise si al instinctelor primare, ce tin de pamant.

Semnificatiile materialului

Desi explicatiile rezultate in urma analizei puterii inelului Luxor pun accent pe lipsa importantei materialului cred totusi ca nu putem neglija si acest fapt. Inelul Luxor care se vinde pe internet este confectionat din argint (nu din aur) si mai nou staniu. Este posibil ca aceste materiale sa fi fost alese pe criterii pur economice (un metal pretios cu un cost redus) dar e bine sa retinem ca argintul are si el proprietati aproape miraculoase. Poate ca materialul nu amplifica energia dar are un alt rol care coroborat cu puterea modelului ar putea transforma inelul intr-un adevarat talisman.

In Occident, virtutile tamaduitoare si regeneratoare ale argintului au fost cunoscute profund si folosite de alchimisti, dar unele beneficii ale utilizării lui domestice s-au rasfrant si asupra altora, care si-l permiteau. Celebrul medic si alchimist Paracelsus utiliza argintul ca ingredient secret in remediile contra infectiilor. In Evul Mediu, cand Europa era devastata de epidemii de ciuma, acestea făceau ravagii mai ales in randul taranilor si orasenilor saraci, nobilii si aristocratii ramanand aproape neatinsi. Aceasta protectie misterioasa si-a gasit explicatia ulterior, cand s-a observat ca apa şi vinul aristocratilor erau pastrate in vase de argint, si ei foloseau in mod curent farfurii, tacamuri si pahare de argint. In timpurile moderne acest efect al argintului, de „mentinator” al vietii, a ajuns sa fie cunoscut si de catre oamenii simpli, astfel ca, in secolul al XIX-lea, fermierii americani obisnuiau sa puna un dolar de argint intr-o galeata de lapte proaspat, pentru a-i incetini procesele de fermentatie.

In concluzie, inelul ar putea avea o anumita putere energetica datorita modelului si eventual argintului insa de misticismul lui se leaga mai curand orientarea catre profit si mai putin detinerea de catre producator a unor adevaruri necunoscute altora. Sa afirmi ca acest inel iti aduce o prosperitate nemaintalnita este pura speculatie si daca oamenii ar putea gasi intr-adevar un obiect miraculos care sa le schimbe viata si sa-i transforme rapid in miliardari acesta nu ar putea fi cumparat cu 80-120RON de la Catalina Mustata.
Daca totusi doriti sa incercati inelul Luxor il puteti comanda la orice bijutier priceput in ce metal/material doriti. Am gasit la acest link ("Parnic Biju") un model(foto sus) mult mai bine executat  si sigur mult mai ieftin decat cel primit la comanda de la disperata Esmeralda (sau Catalina Mustata). In plus aveti garantia ca nu veti fi bombardat ulterior de alte oferte „miraculoase”.