Recunosc, am considerat intotdeauna ca impletitul, crosetatul, cusutul goblenurilor si alte indeletniciri de gen, sunt cu mult sub nivelul unei femei care se doreste a fi intelectual, desi -e drept- in perioada comunista cand nu gaseam mai nimic in magazine, acest hobby era chiar un mare atuu pentru mainile dibace indiferent de categoria sociala si de pregatirea profesionala. Imi amintesc cum mama, de altfel medic cunoscut, isi gasea timp sa impleteasca cate o bluzita, o pereche de pantalonasi pentru mine, etc  dar e drept, pe vremea aceea nu aveam program TV decat doua ore seara (stirile despre Tovarasu’ si consoarta, si programe patriotice inchinate tovarasului si PCR ului) si nu stiu cum, desi nu aveam week-end ci doar duminica liber, tot se mai gasea timp pentru lectura, mese in familie, vizite, si impletit/crosetat etc.

Astazi aceasta indeletnicire este pe cale de disparitie. Frenezia goblenurilor s-a redus (nici in Vest nu se mai vand ca alta data), puloverele se gasesc intr-o infinitate de modele si culori, mileurile nu-si mai au locul intr-un decor modern. Se pare ca unele posesoare de maini de aur nu au inteles inca mesajul pietei, sau pur si simplu isi urmeaza o pasiune si nu un interes material.

Pe de alta parte, moda vintage a reactivat cererea pentru dantela si impletituri de calitate , gentile impletite, si alte accesorii crosetate  croindu-si drum in garderoba femeii sec 21. Impletiturile din lana si-au facut timid aparitia in amenajarile interioare moderne-in special in sezonul de iarna iar fetele de perna decorative alb, crem, lucrate in croshet fac furori in interioarele cu tendinte vintage/retro. Fara ecou insa in Romania unde, cu exceptia targurilor ocazionale unde vin cativa artizani valorosi, nu vezi decat aceleasi goblenuri, aceleasi mileuri , aceleasi buchete/vaze de flori crosetate, lipsite de utilitate.

Dupa ce am admirat pernele de lana in forma de nori ale unui creator britanic am inceput sa caut un model dupa care as putea lucra (nu am mai pus mana pe andrele din clasa III) si am dat peste un ocean de idei jucause, nastrusnice ori elegante,  moderne si functionale, pentru cele care au timp si se pricep foarte bine sa impleteasca si sa croseteze dupa o schema data. Sunt sigura ca orice femeie si-ar dori macar unul din articolele prezentate mai jos.
Montajul contine multe imagini de la vestimentatie si accesorii pana la decoratiuni interioare. Vizionare placuta!


Link-uri utile
http://knittingpatterncentral.com/directory/flowers.php
http://knitty.com/ISSUEspring05/PATTpetals.html
http://www.squidoo.com/pillowknittingpatterns
http://kristinnicholasclasses.blogspot.com/
http://www.crochetandknitting.com/
http://make-handmade.blogspot.com/2010/12/flower-pillow-first-attempt.html
http://knitting.craftgossip.com/feed-your-inner-pirate-free-shipwreck-shawl-pattern/2009/03/21/
http://qwickstep.com/search/knitting-blanket.html
http://www.lemontines.com/tag/paper-dolls-knitting-afghan
http://www.craftfreely.com/free-crochet-patterns/preview-pattern.cfm?id=6416
http://suddenwhimsies.typepad.com/suddenwhimsies/2008/02/a-pattern---cro.html
http://www.planetpurl.com/planetpurl/patterndetail.htm?patternname=flower-pillows-knitting-pattern
http://www.free-knitpatterns.com/?source=041FKP
http://www.allfreeknitting.com/Knit-Pillows/Wooly-Morning-Glory-Pillow
http://knitting.about.com/od/knittingpatterns/Knitting_Patterns_and_Instructions.htm
http://www.beadinggem.com/2010/10/book-review-and-giveaway-creative.html
http://chocolatecreative.blogspot.com/2009/09/kjoo-crochet-jewelry.html
http://goodmoodfactory.blogspot.com

de vanzare in Romania:
http://multechestii.blogspot.com/2009/02/martisoare-crosetate.html
http://shinyhappydays.wordpress.com/2010/01/31/colier-crosetat-cu-influente-traditionale-1/Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Create your own free slideshow design