In cele ce urmeaza voi reda continutul unei scrisori deschise si multumesc inca o data Domnului Doctor Napoleon Savescu pentru permisiune. In acelasi timp cred ca suntem cu totii datori sa cercetam adevarul si sa mergem mai departe de vechile teorii in care se complac profesorii si academicienii nostri, din comoditate, lipsa de informare, conservatorism marxist-leninist, etc. Urmaream mai demult un talk show cu Dr Napoleon Savescu invitat la "Nasul" pe B1TV si o intrebare a dll Morar m-a facut sa realizez cat de mult a "evoluat" societatea romaneasca axata strict pe latura pecuniara. Nu stiam daca sa plang sau sa rad la intrebarea "Bine bine..si presupunand ca este adevarat, noua romanilor ce avantaj material ne iese din acceptarea acestui adevar??"  Mai multe explicatii, un forum si foarte multa informatie gasiti pe www.dacia.org 


" Avertisment

Dacă dogma crede şi nu cerceta, vă caracterizează, nu citiţi aceste rânduri.
Dacă vă este frică de adevăr şi consideraţi că un adevăr relativ (mincinos) vă ocroteşte împotriva unui adevăr absolut nu citiţi aceste rânduri.
Dacă nu doriţi să vă supăraţi profesorii de istorie, nu citiţi aceste rânduri.
Dacă aveti totuşi curajul să acceptaţi, fie şi pentru câteva minute faptul că istoria noastră veche, aşa cum v-a fost ea prezentată pâna acum, ar putea fi una greşită, vă doresc o lectura placută. Şocul acestui serial s-ar putea să trezească şi în dumneavoastra mândria de a fi Dac.
Vă mulţumesc

M-am întrebat de multe ori care este motorul schimbarilor pozitive într-o societate şi trebuie sa recunosc că de cele mai multe ori el este reprezentat de  tinerii care refuză să accepte un adevar relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legaţi de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce caută un adevar absolut.
Deci pe ei îi îndemn să-şi întrebe profesorii de istorie şi de limbă română:
Cât la suta din Dacia a fost cucerită de romani?
Şi dacă profesorul ştie raspunsul : 14 % din teritoriul Daciei, (care se întindea de la vest la est, de la  lacul Constanţa-Elveţia de azi şi până dincolo de Nipru- vezi www.dacia.org Maps of Old Europe),
urmează altă întrebare:
Câţi ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei?
Şi daca profesorul vă răspunde : numai 164 de ani atunci puteţi merge la urmatoarea întrebare:
Soldaţii "romani" chiar veneau de la…Roma şi chiar erau fluenţi în limba latină?
Aici le va fi şi mai greu să vă răspundă, căci acei soldaţi "romani" vorbeau orice limbă numai latina nu. Cohortele aflate pe pămantul Daciei cuprindeau soldaţi din diferite părţi ale imperiului roman, uneori foarte îndepartate. Găsim Britani din Anglia de azi, Asturi şi Lusitanieni din peninsula Iberică, Bosporeni din nordul Marii Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin, din parţile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reti din părţile Austriei şi Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, pană şi Numizi, şi Mauri din nordul Africii (C.C.Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130).
Şi ultima întrebare:
Cum a fost posibil ca într-un interval istoric nesemnificativ, TOT teritoriul  Daciei, 14% ocupat de legiunile romane, dar în special 86% neocupat, să-şi uite limba şi să învete o limbă nouă, limba latină, de la nişte soldaţi "romani", pe care ei nici  nu i-au intâlnit ?               
Când toate popoarele civilizate din lume iniţiază, desfăşoară, promovează valorile istorice care le îndreptăţesc să fie mândre de înaintaşii lor, găsim opinia unor istorici “români", care nici mai mult, nici mai puţin, spun despre formarea poporului daco-român: "... puterea cotropitoare (soldaţii romani, N.A.) a adus femeile şi fetele dace în paturile lor şi aşa s-au născut generaţii de copii, care învăţau numai limba latină de la tatal lor, soldatul "roman” deoarece Limba Maternă la noi a fost transmisă numai de soldaţii romani !!!!!..... devenind Limbă Paternă.
Cum or fi venit ele din Moldova de azi, de pe Nistru, Bug şi de pe Nipru, acele soţii şi fete de carpi, costoboci, tyrageţi, de la sute şi sute de kilometri departare ca să fie "hibridate" de soldaţii "romani"?
După părerea stimabililor, femeile dace erau nu numai nişte maratoniste formidabile dar şi mute, nefiind în stare să transmită limba maternă, limba dacă la copii lor!
Cât despre noi, urmaşii lor, cum ne-am putea numi decât"copii din flori", apăruţi dintr-o aventură amoroasă a întregii populaţii feminine dacice, la care ei, dacii priveau, cu "mândrie", aşteptând apariţia "sâmburilor" noului popor, grăbindu-se, între timp, să învete şi ei, cât mai repede şi mai bine, în acest scurt interval de timp, noua limbă, limba latină, când de la soţii, când de la fiicele lor, ba chiar şi de la cuceritori.
La Centrul Cultural Român, pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o alta somitate, de origine română, prof.dr. în arheologie Ioan Pisso, că dacii au învăţat latina, de la romani, prin băile de la Sarmisegetusa lui Traian! De ce prin băile romane şi de la nişte soldaţi cam fără haine pe ei? Nu prea ştiu ce a vrut să spună stimabilul profesor din Cluj despre bărbaţii daci, dar cred că nici un român, nici măcar în joacă, nu are voie să facă o astfel de afirmaţie decât dacă...are dânsul o experienţă personală mai « deosebită » în acest domeniu. De fapt tot dânşii ne spun că ne tragem din doi bărbaţi cu…..braţe tari !
Astfel de declaraţii " istorice" te fac să-ţi doreşti să fii orice, numai român nu.

Domnilor, Dacia a fost cotropită de romani în proporţie de numai 14% şi pentru o perioadă istorică foarte scurtă, de 164 de ani ( dacă nu-l luăm în consideraţie pe adevăratul eliberator al Daciei, strănepotul lui Decebal, Regalian).
86% din teritoriul Daciei nu a fost călcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut că într-o aşa de scurtă perioadă istorică, dacii să fi învaţat latina, fără ca pe 86% din teritoriul lor să-i fi întâlnit pe soldaţii romani.
Dar dacă nu de la romani au învăţat dacii latina, atunci de la cine? - se întreabă aceeaşi demni urmaşi ai lui Traian?
Herodot ne spune că, cel mai numeros neam din lume, după indieni, erau tracii. Iar Dio Casius ne spune şi el: "să nu uităm că Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian şi Decebal au fost razboaie fraticide, iar ei Tracii au fost Daci". Faptul că dacii vorbeau "latina vulgara", este "un secret" pe care nu-l ştiu numai cei ce refuză să-l ştie.
Dacă astăzi se consideră că 95% din cunoştinţele acumulate de omenire sunt obţinute în ultimii 50 de ani, să vedem cum şi noţiunile noastre despre istoria poporului dac pot evolua.
Când nu de mult s-a publicat teoria evoluţiei speciei umane în funcţie de vechimea cromozomală, s-a ajuns la concluzia  că "prima femeie" a aparut în sud-estul Africii. Urmatorul pas uriaş a fost în nordul Egiptului, iar de aici, Peninsula Balcanică.
Când profesoara de arheologie lingvistică Marija Gimbuţas, de la Universitatea din Los Angeles, California, a început să vorbească despre spaţiul Carpato-Dunrean ca despre vatra vechii Europe,  locul de unde Europa a început să existe, am fost placut surprins şi m-am aşteptat ca şi istoricii noştri să reacţioneze la fel.Dar, din partea lor am auzit numai…………........................................... tăcere.
Când profesorii Leon E. Stover şi Bruce Kraig în cartea "The Indo-european heritage", apărut la Nelson-Hall Inc.,Publishers, 325 West Jackson Boulevard, Chicago, Illinois 60606, vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europă a mileniului 5 î.d.H., careş-i avea locul în centrul României de azi din partea profesorilor romani am auzit numai…………………………………...............tăcere.
Când studiile de arheologie moleculară ne îndrepăţesc să ne situam pe primul plan în Europa ca vechime, din partea profesorilor români am auzit numai……………tăcere.
Studii impecabile cromozomiale, la nivel de mitocondrie folosind PCR ( polimerase chain reaction), pot determina originea maternă a unor mumii vechi de sute şi mii de ani.Teoria genoamelor situează spaţial carpato-dunărean ca fiind, nici mai mult nici mai putin decât, locul de unde a început Europa să existe; locul unde acum 44.000 de ani sosesc primele 3 Eve şi primul Adam. Din partea profesorilor români am auzit numai.....tăcere.                                                                     
 
Când am scris Epopeea Poporului Carpato-Dunarean, şi volumele "Noi nu suntem urmaşii Romei", "În căutarea istoriei pierdute" şi "Călatorie în Dacia - Ţara Zeilor" etc. ( vezi www.dacia.org) m-am bazat pe astfel de cercetări, dar şi pe cartea unei somităţi în domeniul preistoriei Europei, Gordon Childe, profesor la Universitatea din Oxford, Anglia, caruia i se  publică,  în anul 1993, la Barnes & Noble Books, New York, "The History of Civilization", " The Aryans".  El explorează într-un mod fascinant originea şi difuzarea limbilor în Europa preistorică. Între paginile 176-177 publică şi o hartă arătând leaganul aryenilor în timpul primei lor apariţii:  şi minune mare, spaţial Carpato-Dunărean este cel vizat. Din partea profesorilor români am auzit numai…………………………………......................... tacere.
 
Când roata, plugul,  jugul, cruţa cu două, trei şi patru roţi apar pentru prima dat în lume  pe teritoriul nostru, dacic, când primul mesaj scris din istoria omenirii se găseşte tot pe teritoriul nostru, la Tartaria, când primii fermieri din Europa sunt descrisi pe acelaşi spaţiu, într-o perioadă când Anglia abia se separa de continent şi din peninsulă devenea insulă  - 6,500 d.i.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas, New York, 10020, Chronology) din partea profesorilor români am auzit numai………………………………….............................. tăcere.
 
De mii şi mii de ani, legenda potopului o găsim în poveştile biblice, când se vorbeşte despre Noe, sau în Orientul Mijlociu, în mitul lui Ghilgames. Dar aceste „poveşti” biblice s-au dovedit a nu fi chiar poveşti. Despre ce s-a întâmplat la noi acasă, aflăm de la doi cercetători americani, William Ryan si Walter Pitman, care primesc în anul 2000 cea mai înaltă distincţie din partea Columbia University, Shepard Medal .
Cei doi distinşi geofizicieni americani au studiat un eveniment catastrofic care a schimbat istoria, un potop gigantic petrecut în urmă cu 8.600 de ani, pe locul unde acum se află Marea Neagră.
O bruscă migraţie de populaţii porneste din zona Carpato-Dunăreană spre centrul Europei, explozie migratoare numai recent recunoscută : L.B.K., ramura vestica Indo-Europeana, Vincea, Hamangia şi Danilo-Havar
 
Spre est, tot din zona Carpato-Dunăreană pleacă ramura estică Indo-Europeană ( Tocharienii).
Spre sud, Ubaid (Sumerienii), semiţii şi predinasticii egipteni ( vezi William Ryan & Walter Pittman, “The new scientific discoveries about the event that changed history”, Touchstone Edition 2000). Din partea profesorilor români am auzit numai…………………………………............................ tăcere.
In ultimele două decenii studiile de lingvistică comparată, în special în analiza limbilor din familia “indo-europeană”, au evoluat spectaculos. Dienekes Pontikos considera regiunea Carpato-Balcanica drept radacina a “trunchiului” acestei mari familii lingvistice. Referirile sale au în vedere concluziile la care au ajuns savanţii Igor M.Diakonov, Colin Renfrew, Kalewi Wiik, Gray şi Atkinson. Din partea profesorilor români am auzit numai……………………………….............................… tăcere.
Pentru cine este familiar cu ideologia şi psihologia manipulării maselor, nu este nimic nou ceea ce am spus şi scris în repetate rânduri : „Pentru lichidarea unui popor se începe prin a-i altera, a-i sterge memoria: îi distrugi cultura, cărţile, religia, istoria si apoi vine altcineva care îi va scrie alte cărţi, îi va da altă religie, altă cultură, îi va inventa o altă istorie (de origine latină ori slavă, după momentul politic). Între timp, poporul începe să uite ceea ce este sau ceea ce a fost iar cei din jur vor uita si mai repede: limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care, mai devreme sau mai târziu, va muri de moarte naturală. Noile forme istorice vor aduce elemente si simboluri noi de adoraţie, care le vor îndepărta pe cele originare. Din vechiul start spiritual vor rămâne undeva, la un etaj inferior al cunoaşterii, numai câteva cuvinte, expresii, tradiţii, impresii, fragmente, nume de localităţi, munţi si ape, fără un înţeles aparent. Formele vechi care, cândva, au ocupat valenţa transcendentalului, vor fi deplasate de formele noi, care vor dicta componenţa si funcţiile «noului popor», asa cum s-a întâmplat cu noi”.
Faptul că Noi Dacii suntem strămoşii  tuturor popoarelor latine şi nici decum o rudă marginală, abia acceptată, ar trebui să ne facă să ne mândrim şi nu să căutăm contra argumente.
 
Cu deosebită stimă,
Dr. Napoleon Savescu,
Fondator & Presedinte al Dacia Revival International Society of New York, 


articole pe aceeasi tema:

http://www.egiptul.com/index/piramida-holografica-din-ceahlau
http://www.egiptul.com/index/cuiul-dacic

UPDATE
prof univ Ion Coja, lingvist si scriitor avea sa dea o serie de replici in blogosfera la adresa acestei scrisori. Prof Coja conduce argumentatia sa pe o directie cu totul nebanuita si din punctul meu de vedere, gresita, considerand ca aceste noi teze deschid noi drumuri revizionismului maghiar si teoriei maghiare in baza careia in momentul sosirii hunilor spatiul Carpato-danubiano-Pontic era nelocuit. In congresele de dacologie organizate de prof Savescu si in toate argumentele sale susinute de probe arheologice nu reiese asa ceva ci din contra, se promoveaza ideea de leagan al civilizatie indo-europene chiar in spatiul Carpato-Danubian.  Asa cum comentam pe unul din bloguri mi s-ar parea mult mai util daca academicienii, istoricii si arheologii romani ar crea o teza, un punct de vedere comun, bine mediatizat ca o contra replica. Din pacate teza prof Savescu nu consta intr-o simpla scrisoare ci intr-o adevarata biblioteca de lucrari de referinta. Trecand peste exprimarile rautacioase ale prof Coja  in primul articol, pare ca adevarul e undeva la mijloc. Avand in vedere ca o mica parte din intelectualii Romaniei au acces la informatii din sursa originala cred ca asemenea clarificari -daca ele intr-adevar exista-argumentate in amanunt ar  arunca o noua lumina asupra problematicii si ne-ar lasa si pe noi muritorii sa tragem propriile concluzii. Altfel nu ne ramane decat sa credem  pe specialistul X sau Y, ambii poate pasionati, dar fiecare ducand cercetarile intr-o directie opusa....


http://vetiver.weblog.ro/2011/02/11/ion-coja-comentariu-critic-al-unui-text-lipsit-de-spirit-critic/
http://www.ioncoja.ro/2011/02/urmasii-romei/