Despre cultura si civilizatia geto-daca se vorbeste foarte mult desi dovezile abia acum ies la suprafata si continua sa ne uimeasca din ce in ce mai mult. Sunt fericita ca, cel putin in spatiul virtual, incepem sa avem acces la informatii interesante si fundamentate despre stramosii nostri daci si misterioasa lor civilizatie. Prin intermediul campaniei de informare si a congreselor de dacologie organizate de Fundatia Dacia Revival
www.dacia.org a Prof. Napoleon Savescu incepem sa ne trezim (ma refer la cei care stim sa utilizam un PC si sa navigam pe internet). Astfel, observ cu bucurie si mandrie existenta mai multor website-uri si bloguri care se ocupa de aceeasi tematica: Dacii si civilizatia lor.
Dar nu despre asta voiam sa vorbesc astazi ci despre un fenomen bizar care apare pe muntele Ceahlau, in fiecare an, in prima jumatate a lunii august si este observabil dimineata la rasaritul soarelui: este vorba despre o piramida holografica perfecta. Alaturi de atatea alte fenomene inexplicabile din zona, de formele de relief bizare ce par a fi sculptate in forma unor animale , de forma varfului Toaca singurul observabil chiar de pe Marea Neagra, fenomenele holografice din zona par a intari ipoteza ca Kogaion-ul(Muntele Sacru al dacilor) atat de cautat, se afla in Ceahlau.

Redau un articol mai general privind Misterele Ceahlaului dar cei interesati pot accesa in continuare link-urile afisate unde se gasesc multe articole, lucrari si marturii, pe aceeasi tema.

Ceahlaul nu se ridica, nici pe departe, la altitudinea altor piscuri muntoase din Romania sau din tarile vecine. Cu toate acestea, in mod paradoxal, el este singurul masiv care poate fi vazut de la sute de kilometri departare. In anumite conditii atmosferice si de luminozitate solara, piscurile Ceahlaului se zaresc cu o deosebita claritate de pe tarmul Marii Negre si de pe malurile Nistrului. Gheorghe Asachi scria despre acest fenomen inca din anul 1859: „Corabierul de pe Marea Neagra vede piscul cel inalt al acestui munte, de la Capul Mangaliei si pana la Cetatea Alba. Locuitorul de pe tarmul Nistrului vede soarele apunand dupa masa acestui munte, iar pastorul nomad, dupa ce si-a iernat turmele sale pe campiile Bugeacului, se intoarce catre casa avand in vedere varful Pionului, sau Ceahlaului”.

Holograma de pe Ceahlau

Acesta nu este, insa, singurul lucru uimitor care se leaga de existenta masivului muntos. Pe Ceahlau se petrec an de an, cu regularitate, doua fenomene optice inexplixabile. In prima decada a lunii august, sub lumina rasaritului de soare, umbrele varfurilor Toaca si Piatra Ciobanului formeaza, timp de peste o ora si jumatate, o holograma naturala imensa, avand forma unei piramide perfecte. Din acest motiv, fenomenul a fost denumit Umbra Piramidei.

Calea Cerului

Tot in aceeasi perioada a anului si tot la rasaritul soarelui, deasupra varfului Toaca se produce un fenomen optic care dureaza doar cateva minute si pe care localnicii l-au numit, inca din vechime, Calea Cerului. Practic, deasupra muntelui se formeaza un stalp de o luminozitate intensa si stranie, care se pierde in imensitatea cerului si care este marginit pe laturi de doua benzi intunecate. Unii cercetatori ai respectivelor fenomene sunt de parere ca acestea se datoreaza faptului ca prin Ceahlau, respectiv prin varful Toaca, trece una din axele energetice ale globului pamântesc.

Varful Toaca, o piramida cu baza patrata

La aceasta teorie trebuie adaugat ca varful Toaca reprezinta el insusi un mister. Acesta are aspectul unei piramide cu baza patrata, figura considerata a se forma extrem de rar in mod natural. Masuratorile efectuate de specialisti au aratat ca laturile bazei au exact dublul lungimii piramidei lui Keops, din Egipt, iar unghiul pantelor este cu doar 10 grade mai mare decat cel al aceleiasi piramide.

Acest lucru ar fi putut fi catalogat doar ca o simpla si intamplatoare coincidenta, daca la numai 30 de kilometri distanta de Ceahlau nu ar fi fost descoperita celebra cultura Cucuteni, datand din perioada anilor 4.800 inainte de Hristos. Printre vestigiile scoase la iveala s-au gasit nenumarate obiecte din ceramica, ce aveau imprimate proiectii in plan ale unor piramide cu baza patrata si cu diagonalele perfect trasate.

In zilele noastre, localnicii din zona Ceahlaului sunt, frecvent, martori ai unor fenomene inexplicabile cu care, deja, s-au obisnuit. Tit Tihon este  renumit profesor de matematica in Roman si autor al unor carti de specialitate, deci o persoana  a carui credibilitate poate fi pusa greu la indoiala. Originar din Bicaz, localitate aflata la poalele masivului Ceahlau, el se afla in vizita la parinti si a fost martorul unei aparitii luminoase pe cer, chiar in noaptea revelionului acestui an. Profesorul Tihon a surprins fenomenul cu ajutorul unui telefon mobil dotat cu camera foto, insa imaginea de o calitate extrem de slaba nu le-a permis specialistilor, ulterior, sa stabileasca daca este vorba de un obiect neidentificat aflat in zbor sau de o simpla reflexie optica. Alti localnici declara, cu mana pe inima, ca vad deseori fasii de lumina strabatand padurile Ceahlaului. Calugarii de la Schitul Durau fac afirmatii asemanatoare, sustinand ca vad, in miez de noapte, cand se duc la rugaciune, ploi de luminite albastre pogorandu-se deasupra piscurilor muntelui. Ei spun ca acest lucru este harul lui Dumnezeu, care ii indeamna la credinta pe monahii tuturor manastirilor ce impanzesc masivul Ceahlau”.
Sursa:
http://www.almeea.com

Alte articole pe aceeasi tema
http://observator.antena1.ro/observator19/Fenomen-bizar_16591.html
http://www.enciclopedia-dacica.ro/grup2/ceahlaul.htm
http://www.dacii.ro/congres2005/lucrari/luca_manta_kogaionul_din_ceahlau.htm
http://romaniaesoterica.blogspot.com/2008/10/piramida-holografica-din-ceahlau-intre.html


Articole despre civilizatia geto-daca

http://www.egiptul.com/index/cuiul-dacic
http://www.egiptul.com/index/noi-nu-suntem-urmasii-romei-scrisoare-deschisa-tineretului-rom-n