Alte descoperiri importante ale lui Wyatt despre care puteti citi cu lux de amanunte pe website-ul oficial Wyatt Archaeological Research

1.Arca lui Noe

2.Sodoma si Gomora

3.Chivotul legilor si Sangele lui Christos

Pentru ca aceasta descoperire este cea mai controversata, fundatia Wyatt a ales sa-si pondereze declaratiile pana la momentul incheierii sapaturilor arheologice pe care le desfasoara in Ierusalim. In urma sapaturilor initiale efectuate de Ron si echipa sa restransa, in pestera lui Zedekiah situata la baza dealului Golgotei, Ron a gasit indicii importante cu privire la locul unde ar putea fi ascuns Chivotul Legilor. Intr-o seara, pe cand se afla cu un asistent israelian in interior, Ron a dat peste o deschidere ciudata, care l-a condus la o descoperire . Introducand o sursa de lumina in interior Wyatt afirma ca a vazut partea superioara a Chivotului. Privind in interior asistentul sau a fugit ingrozit lasandu-l singur pe Wyatt. Deasupra acestei mici deschideri s-ar fi aflat pete inchise la culoare prelinse printr-o fisura foarte adanca aflata deasupra, in tavanul stancos. Ron a afirmat ca acela a fost momentul in care s-a nascut ipoteza ca locul de executie a lui Christos este strans legat de locul in care se afla Legile scrise de Dumnezeu pentru oameni. Prelevand probele si trimitandu-le spre analiza unui laborator din Israel, fara a mentiona despre ce este vorba, a primit cateva raspunsuri uluitoare. Petele erau de sange, si desi este vorba de ceva mult prea vechi pt a putea fi recompus si analizat , la insistentele lui Wyatt laboratorul a procedat la recompunere si nu mica le-a fost surpriza sa constate ca sangele a putut fi analizat si ca desi uman, structura ADN este una complet diferita (neumana, supranaturala).

Din pacate, lipsa fondurilor l-a impiedicat pe Wyatt sa continue sapaturile el ascunzand deschiderea si intorcandu-se in SUA.
Declaratiile pe care le-a facut Ron la vremea respectiva intr-o conferinta de presa i-au atras enorm de multe critici si  retragerea meritelor sale in descoperirile anterioare plus interdictia de a intra in Israel.
Din pacate, fiii sai nu au participat la aventura arheologica din Israel, motiv pentru care sapaturile actuale demarate in pestera Zedekiah, fara prezenta regretatului lor tata,  desi au adus la suprafata noi artefacte datand din perioada regelui David, nu au reusit sa dea peste tunelul subteran mult cautat, gasit din intamplare de Ron.
Fundatia Wyatt sustine insa ca localizarea Chivotului Legilor sub Golgota si declaratiile lui Ron nu sunt doar simple ipoteze ci au valoarea unei marturii oculare de prim rang.

Un documentar explicit si interesant despre Chivotul Legilor este disponibil pe You Tube in 6 parti. Voi include aici episodul cel mai reprezentativ unde gasiti explicatii si o reconstituire 3D a episodului Crucificarii si legatura acestuia cu Chivotul Legilor.

Informatii de ultima ora sunt disponibile pe website-ul oficial –la aceste adrese
http://www.wyattmuseum.com/Zedekiahs%20Cave.htm
http://www.wyattmuseum.com/ac_update.htm