Anubis (8 - 27 Mai, 29 Iunie - 13 Iulie) Iubirea de viata


Mama sa a fost Nephthys iar tatal sau, conform unor surse Seth ; din alt punct de vedere a fost fiul lui Ra. In desfasurarea procesiunii funerare, mumia era intampinata de catre Anubis, care statea in picioare langa Cartea Mortilor. Zeul este vazut stand langa mumia asezata pe catafalc intinzandu-si protector protector mainile deasupra sa.
Anubis este considerat zeul mumificarii si al vietii de apoi, el fiind cel care l-a imbalsamat pe Osiris. Anubis iubeste atat viata pamanteana cat si cea de apoi.
In discursul care ii este atribuit lui Anubis, el spune “Am venit sa-l protejez pe Osiris”. Din diferite pasaje reiese clar ca cel putin intr-o parte a Egiptului Anubis era considerat marele zeu al lumii mortilor, rangul si importanta sa par sa se fi ridicat la acelasi nivel cu cele ale lui Osiris. Obligatia lui Anubis era aceea de a conduce sufletele mortilor in lumea subterana si in regatul lui Osisis care impartea cu Anubis si cu alt zeu al carui simbol era sacalul si se numea Apuat. “Deschizatorul de drumuri”, vechiul Anubis si Ap-uat au fost considerate doua nume ale aceluiasi zeu, dar nu exista nici o justificare pentru acest punct de vedere.

Receptivi si flexibili, linistiti si amabili, reprezentantii acestui semn se bucura de mult respect si apreciere din partea celorlalti. Se spune despre ei ca sunt pedanti, datorita inclinatiei lor catre ordine si disciplina, insa putini sunt cei care stiu de cata iubire si daruire sunt capabili. Cei nascuti sub acest semn sunt inteligenti si plini de compasiune dar mereu vor pune raul inainte. Cu aceasta intelegere realista a partii întunecate a vietii, caracterul lor este bivalent în profunzime si uneori fatalist. Suferintele lor adânci pot uneori sã-i faca sa se simta inhibati iar aceasta va reprezenta o piedica in initiativele amoroase.
Nativii iradiaza o personalitate profunda, sunt constienti de fortele care le sunt potrivnice si sunt întotdeauna gata sa adopte solutiile cele mai bune pentru a remedia orice dilema psihologica. Fara sa-si exagereze importanta, persoanele acestui semn zodiacal se indreapta cu pasi lenti, dar siguri spre telul pe care si l-au propus.
Desi fatalisti, cei nascuti sub semnul lui Anubis, prezinta o anumita dualitate in abordarea vietii, asemeni zeului care apreciaza deopotriva viata terestra dar si viata de dincolo. Astfel, ei au o pofta de viata si un simt al umorului foarte dezvoltat care ii transforma in persoane placute ce emana multa caldura si optimism.

Compatibil cu:
Bastet (14 - 18 iulie; 23 - 27 septembrie; 3 - 17 octombrie)
Isis (11 - 31 martie; 18 - 29 octombrie; 19 - 31 decembrie)
Culori norocoase: maroniu (barbati) si purpuriu (femei)