Bastet (14-28 Iulie, 23-27 Septembrie, 3-17 Octombrie) - Flexibilitate si dinamism

In Egiptul antic pisicile erau adorate ca animale sacre – mama sau creatorul. Bastet era zeita egipteana a pisicilor, femeilor si copiilor. Pisica, cu afinitatea sa catre oameni, reprezinta simbolul lumii paranormale, oculte, o lume dominata de senzatii. Prin simpla ei prezenta magnetiza totul. Bastet reprezenta fascinatia locurilor interzise. De asemenea, era zeita rasaritului de soare. Obligatiile sale in calitate de zeita s-au schimbat odata cu trecerea anilor, fiind cunoscuta ca si zeita a dragostei, fertilitatii, nasterii, muzicii si dansului. Venerarea sa dateaza cel putin din a doua dinastie (2890-2686 i.Hr.). La inceputuri Bastet era reprezentata cu cap de leu si a fost privita ca mama a lui Mahes, zeul cu cap de leu. In mod curent, este infatisata ca o pisica sau ca o femeie cu cap de pisica sau leu. Zeita este legata de Hathor, Sekhmet, Tefnut, Atum (tatal sau) si Mut.

Asemenea felinei, cei nascuti sub acest semn sunt flexibili si rapizi. Nativul cauta echilibrul si armonia in legaturile cu cei din jurul lui. Oameni cu multiple talente, au un apetit crescand pentru cunoastere si pentru diversitate. Nativii sunt foarte protectori si devotati celor dragi, neglijandu-si propriile interese. Adesea cad prada anxietatii pentru ca isi epuizeaza energia fizica si mentala, dar au o uimitoare capacitate de a se reface, datorita increderii in fortele proprii (fara insa ca aceasta sa se transforme in autosuficienta sau egocentrism). Poseda o puternica forta interioara si agilitate care ii ajuta sa recunoasca inamicii ascunsi si sa-i invinga.
Intotdeauna cu un pas inaintea timpului, in permanenta presati de timp si de termenele limita, reusesc insa sa prinda informatia din zbor si sa se adapteze imprejurarilor. Exercita o senzualitate aparte care nu-i este deloc indiferenta sexului opus. Tulburatori si sarmanti, adepti ai replicii spontane si pline de savoare, acestia cuceresc prin simplitate. Pentru ca sunt de parere ca viata este numai aventura si suspans, sunt susceptibili de a cadea prada viciilor si tentatiilor lumesti.

Compatibila cu:
Horus (20 aprilie - 7 mai; 12 - 19 august
Sekhmett (29 Iulie - 11 August, 30 Octombrie - 7 noiembrie)
Culori norocoase: turcoaz (barbati) si gri (femei)