Seth (28 Mai -18 Iunie, 28 Septembrie - 2 Octombrie) Spirit negativ

Este cunoscut drept fiu al lui Geb si Nut, fratele lui Isis, Nephthys si Osiris, sotul lui Nephthys si uneori al lui Taurt. Lupta pentru controlul Egiptului s-a reflectat si in mitologie. Se pare ca adeptii lui Seth s-au confruntat cu adeptii lui Horus si ai faraonului primei dinastii, Menes, care a unit Egiptul de Sus cu cel de Jos. In aceasta privinta, Seth este infatisat punand la indoiala autoritatea fratelui sau Osiris. In drama care se petrece in religia egipteana, Seth întruchipeaza fortele potrivnice care aduc marea schimbare. În cele din urmã înfrânt de Isis si de fiul acestuia zeul-soim Horus, Seth devine un spirit liber, un hoinar pe pamant si, dupa exilul sau fortat, zeul singuratatii pustii. Cultul lui Osiris s-a folosit de aceasta oportunitate pentru a-i discredita pe adeptii lui Seth, acesta fiind considerat fratele diabolic iar povestea sustine ca Seth a fost rau de la nastere, cand a sfasiat pantecul mamei sale. Egiptenii antici credeau despre el ca reprezinta zeul negativ al Egiptului, diavolul.

Cel guvernat de zeul Seth se afla, in mod cert, sub imperiul fricii adesea nejustificate, vazand in orice interlocuitor un potential dusman care i-ar putea ameninta libertatea. In aceste fapturi aparent pasnice salasluieste un adevarat razboinic. Persoanele nascute sub acest semn pot fi acuzate de egoism, de invidie, de viclenie si de spirit de razbunare. Pretinde foarte mult de la ceilalti, dar aceasta pentru ca este foarte exigent cu el insusi. Ii e teribil de greu sa zaboveasca prea mult asupra unui lucru.
Caracterul lor tulburent, incapatanat si certaret este insa si cel mai puternic, cel mai constructiv, cel mai capabil de fapte marete atunci cand este pus in slujba unor cauze nobile. Nativii nascuti sub semnul lui Seth doresc schimbarea si cauta in permanenta integritatea. Vor experimenta multe aventuri inainte de a se regasi si de a fi capabili sa-si coordoneze forta interioara. Vor invata din propriile greseli si vor urmari cu tenacitate provocarile mai mult decat oricare alt semn. Esenta lui Seth este metamorfoza, samburele de viata care se dezvolta pentru a imbratisa o noua cunoastere si o noua intelegere. Personalitatea data de Seth il va conduce pe nativ catre dimensiuni neexplorate.

Compatibil cu:
Geb (12-29 februarie, 20-31 august)
Nilul (1-7 ianuarie, 19-28 iunie, 1-7 septembrie)
Culori norocoase: turcoaz (barbati) si negru (femei)