Iata o alta versiune a zodiacului egiptean pe care am gasit-o in surse ce-i drept mai putine. Multitudinea de pandantive zodiacale purtand insemnele si reprezentarile lui Wadjet, Shu, Hathor, Poenix, Sfinx alaturi de cele ale zeitatilor recunoscute de zodiacul egiptean clasic deja prezentat (Toth, Isis, Horus, Osiris, Amoun, etc) imi demonstreaza ca si cea de-a doua versiune ar putea fi reala. In toate cazurile v-o prezint si pe aceasta pentru divertisment.

Thoth (August 29 - September 27) Zeul iluminarii prin cunoastere, ofera abilitati organizatorice de exceptie, capacitatea de a invata cu usurinta si precizie. Nativii sunt insa si usor irascibili, se judeca pe sine foarte aspru si nu sunt prea sociabili.

Horus (Septembrie 28 - Octombrie 27) Este zeul soarelui in toata stralucirea sa. Cei nascuti acum vor infrunta cu curaj orice pericol, sunt foarte optimisti si au un caracter de invingator. Lipsa de realism, incapatanarea si evitarea problemelor de viata sunt de asemenea trasaturi ale acestei zodii.

Wadjet (Octombrie 28 - Noiembrie 26) Numita si zeita sarpe, aceasta zeitate guverneaza cunoasterea rationala, iar nativii sunt ambitiosi, studiosi, precauti, altruisti, dar si pesimisti si mai retrasi din punct de vedere social.

Sekhmet: (Noiembrie 27 - Decembrie 26) Zeul razboiului si al conflictelor. Nativii sunt deosebit de inteligenti, optimisti si foarte imaginativi. Poseda abilitati oratorice de exceptie, sunt buni sportivi, dar si lipsiti de rabdare, certareti si chiar grosolani.

Sfinx (Decembrie 27 - Ianuarie 25) Sfinxul este paznicul vistieriei regale si poate lua forma oricarei creaturi. In consecinta, nativii acestei zodii sunt foarte maleabili ca personalitate si se adapteaza la aproape orice situatie. Sunt buni investigatori, au o disciplina stricta si o sensibilitate aparte. Umorul ii defineste foarte bine, dar uneori sunt prea mandri si risca sa faca si greseli.

Shu (Ianuarie 26 - Februarie 24) Zeul apusului si al vantului. Nativii sunt foarte creativi, este o zodie specifica marilor artisti. Umorul, profunzimea spirituala si seriozitatea sunt plusurile acestei zodii, iar la minusuri pot fi amintite indecizia si comoditatea.

Isis (Februarie 25 - Martie 26) Zeita ordinii, a disciplinei. Toti cei nascuti acum sunt fiinte deschise, cinstite, cu idealuri clare in viata. Logica si intuitia le definesc actiunile, iar increderea in propriile forte ii ajuta sa depaseasca momentele mai dificile. Uneori insa se pot bloca la unele probleme minore, devenind complet indisponibili exact cand este mai mare nevoie de dansii.

Osiris (Martie 27 - Aprilie 25) Zeul lumii subterane. Nativii sunt fiinte cu o personalitate greu de definit, dinamici, inteligenti si in pas cu evenimentele. Nu prea isi asuma responsabilitati si au o structura afectiva complicata.

Amun (Aprilie 26 - Mai 25) Zeul creatiei. Nativii sunt puternici, stabili si capabili sa ofere sprijin pentru toti ceilalti. Au o vointa de fier, sunt curajosi si increzatori. Incapatanarea si intoleranta le pot face insa zile fripte.

Hathor (Mai 26 - Iunie 24) Zeita cerului si a pamantului. Dragostea, emotiile intense si expresivitatea sunt trasaturi ale nativilor acestei zodii. Acestia iubesc mult viata si se pricep sa obtina tot ce e mai bun din ea. Sunt fermecatori si romantici, dar se enerveaza usor si, pe deasupra, sunt foarte posesivi si gelosi.

Phoenix (Iunie 25 - Iulie 24) Este o zodie a vietii si a invierii. Nativii sunt capabili sa organizeze si sa obtina maximum de avantaje din orice oportunitate oferita. Sunt optimisti, felxibili, dar si insigurati, incapatanati si lipsiti de realism.

Anubis (Iulie 25 - August 28) Anubis este paznicul taramului subteran. Vointa sa le covarseste pe cele ale celorlalte zodii. Nativii sunt increzatori in sine si capabili sa indeplineasca activitati de conducere. Sunt atenti la nevoile celor din jur, generosi si perseverenti, dar risca sa isi faca multi inamici in viata.