Perioada 1 - 7 ianuarie, 19- 28 iunie, 1 -7 septembrie, 18-26 nov
Puterea fluviului

In Egipt niciodata nu a fost negata importanta Nilului, fluviul a carui curgere linistita este intrerupta de inundatii care aduc o incredibila abundenta. Nilul este ca o artera prin care circula sangele si spiritul mamei Egipt. Pe malurile sale a aparut civilizatia pentru ca doar acolo cresc papirusul, trestia, meiul, sorgul si florile pentru ritualuri.
In acelasi timp scena de desfasurare si confident al dramei divine si a unor ambitii puternice, Nilul a fost martorul caderii lui Seth, al reinvierii lui Osiris si a gloriei lui Horus.

Cei aflati sub acest semn sunt persoane foarte active, dornice de aventura si sigure de victorie. Se vad pururea invingatoare, asa isi doresc sa fie si asa si sunt de cele mai multe ori. Nimic nu le produce o placere mai mare decat confruntarea propriilor forte cu ale celorlalti, confirmandu-si astfel valoarea. Sunt optimiste, au o personalitate foarte pasionala, se inflacareaza cu usurinta si radiaza o mare senzualitate. Oameni ai momentului, gandesc rapid si iau decizii bruste. Cu toate acestea nativii zodiei sunt pacificatori, amatori de lucruri rafinate si sunt datori lor însisi sa traiasca intr-o stare de permanenta alerta. Sunt receptivi la toate transformarile pe care le implica actiunile lor. “Oamenii Nil” sunt intelepti, toleranti si capabili de intelegere aproape materna fata de cei care doresc sa-si depasesca ignoranta si sa evolueze. Temerari, inainteaza cu entuziasm pe terenuri necunoscute si necercetate. Asemeni fluviului -care atunci cand isi iese din matca distruge totul in calea sa dar si imbogateste pamantul- sunt tributari schimbarilor de dispozitie.


Este compatibil cu:
Amon - Ra (8 - 21 ianuarie; 1 - 11 februarie)
Seth (28 mai - 18 iunie; 28 septembrie - 2 octombrie)
Culori norocoase: rosu aprins (femei) si bleumarin (barbati)