Isis (11 -31 Martie, 18 -29 Octombrie, 19 -31 Decembrie) Capacitatea de a renaste

Sotia si sora lui Osiris, Isis este arhetipul feminin al frumusetii si creatiei simbolizand in mitologia egipteana fertilitatea si renasterea. Lui Isis i se mai spune si ,,marea vrajitoare, acesta putere fiindu-i conferita de Ra,cand i-a spus numele ei secret. Numele egiptean al lui Isis era Aset,care inseamna 'tron'. I s-au dat mai multe nume si a jucat mai multe roluri in istorie si mitologie – ca zeita si femeie creator. In dualitatea realitatii noastre – ea reprezinta aspectele noastre feminine, creatia, renasterea, ascensiunea, intuitia, abilitatile psihice, vibratiile inalte, dragostea si compasiunea. Ea este energia Yin, mama care ne hraneste, Preoteasa, zeita tuturor povestilor mitologice, precum si imaginea feminina din miturile creatiei. Este esenta energiei feminine care face parte din noi toti. Isis, reprezinta irisul ochiului, ochiul lui Horus ivit din unirea lui Isis cu O-sirius, ochiul lui Ra, sursa creatiei. O neobosita sursa de regenerare si de profunda compasiune, imaginea zeitei Isis este deseori asociata celor 2 simboluri crucea si scanteia, semnificand perpetuarea originilor si a descendentilor.

A fi nascut sub un semn atat de solicitant ca Isis inseamna sa fii un mare iubitor al frumosului, o personalitate complexa, plina de viata si de iubire. Cel nascut sub ocrotirea zeitei Isis este nobil, generos, rafinat, emana armonie si frumusete, dar in acelasi timp, un pic distant, pentru ca superioritatea se citeste in toata personalitatea sa. Spirit generos si demn de incredere, nativului ii place sa ofere protectie, sa dea sfaturi si sa influenteze in bine pe cei din jur. Isi doreste intens sa-i aduca pe cei dragi pe calea cea buna si se simte profund lezat atunci cand ajutorul ii este refuzat.
Gazda perfecta si un companion de incredere care va lupta sa-si pastreze valorile neatinse, nativul isi urmareste principiile solide indiferent unde il va purta viata. Chiar daca asteptarile sale vor fi inselate de ceilalti el nu se va simti deprimat pentru ca stie ca le este superior.

Este compatibil cu:
Thot (1 - 19 aprilie; 8 - 17 noiembrie;
Osiris 1 - 10 martie; 27 noiembrie - 18 decembrie)
Culori norocoase: alb (barbati) si albastru (femei)