Mut (22 - 31 Ianuarie, 8-22 Septembrie) Intuitie de aur

Mut (Mout) este mama tuturor zeilor, regina din templul din Teba. De asemenea, reprezinta ochiul lui Ra, este zeita feroce a razbunarii si fiica zeului soare Ra. Si-a impartit puterea cu zeul Amoun si asa cum acesta a devenit zeul faraonilor, Mut simbolizeaza mama si se identifica cu regina. Fiul sau adoptat a fost Khonsu, zeul Lunii, si cei trei zei, Mut, Amoun si Khonsu au fost adorati ca triada in Teba si in templul de la Karnak.

Cei doi, Mut si Amoun, la inceput l-au adoptat pe Montu, zeul razboiului, dar au renuntat la el in favoarea zeului Lunii, probabil din cauza faptului ca forma sacra a zeitei Mut era o semiluna. In prezenta acestei zeite de temut, omul se naste cu sentimentul ca viata lui trebuie rascumparata, admitandu-si vinovatia in termenii unei paralele mistice intre viata oamenilor si moartea divinitatii.

De aceea, cei nascuti sub semnul lui Mout sunt secretosi si ├«nclinati catre melancolie preferand, adesea, sa se retraga in lumea lor onirica, acolo unde pot reflecta nestingheriti asupra misterului vietii si al mortii. Persoanele nascute sub acest semn sunt foarte receptive si timide din fire. Cinici si frustrati in incercarile lor de seductie din cauza timiditatii, poseda totusi o formidabila bogatie interioara  pentru ca stiu cum sa mearga direct la tinta in relatiile cu oamenii. Sunt inzestrate cu harul de a citi oamenii din priviri. Vad, observa, analizeaza si, pe baza intuitiei lor ascutite, caracterizeaza si rareori se insala. Nativii depind de cei din jur in mai toate actiunile pe care le intreprind. Adora sa-si faca planuri de viitor, insa nu le realizeaza singure. Sunt ambitioase dar prefera munca linistita, creativa si discreta. Au o viata interioara foarte profunda si o perspicacitate iesita din comun, natura lor fiind stapanita de spiritul de dreptate si de cinste.

compatibilitate cu:
Amon-Ra (8 - 21 ianuarie; 1 - 11 februarie)
Thoth (1 - 19 aprilie; 8 - 17 noiembrie)
Culori norocoase: maro (barbati) si rosu carmin (femei)