Osiris (1 - 10 Martie, 27 Noiembrie - 18 Decembrie) Atotputernicia dreptatii


Osiris este cunoscut in egiptologie ca zeu al resurectiei, al lumii subterane si judecator al mortilor. Este  fiul  lui Geb si Nut, frate cu Seth, Nephthys si Isis, care ii este si sotie, tatal lui Horus prin Isis si tatal lui Anubis prin Nephthys care l-a sedus.

Conform legendelor egiptene, zeita Nut, in ciuda blestemului infertilitatii aruncat asupra sa de Ra, a reusit sa-l poarte in pantecele sale pe Osiris, multumita ajutorului lui Thoth, care a evitat judecata lui Ra adaugand 5 zile in plus intr-un an. Osiris conducea lumea oamenilor de la inceput, dupa ce Ra a abandonat lumea in favoarea cerului, dar a fost asasinat de fratele sau Seth. Prin magie, Isis l-a readus la viata. Fiind prima persoana care a murit, in consecinta a devenit si regele mortilor. Moartea sa a fost razbunata de fiul sau Horus, care l-a infrant pe Seth si l-a aruncat in desertul Sahara. Osiris este privit ca regele mort care domneste peste lumea de jos si s-a reincarnat in fiul sau Horus. Ca simbol al vietii eterne a fost adorat la Abydos si Philae. Zei antici care mor in fiecare an si renasc personifica renasterea vitalitatii si fertilitatii naturii.
Domeniul lui Osiris este Duat – lumea subterana a Egiptului. La origine a fost zeul vegetatiei a carui menire era strans legata de abundenta, iar mai tarziu a devenit zeul mortii, suprema zeitate funerara.

Deloc impresionabile, puternice si sigure pe ele, persoanele apartinand acestui semn recepteaza realitatea asa cum este ea, trecand-o prin filtrul propriei constiinte. Stiu ce sunt sentimentele, insa refuza uneori sa si le recunoasca si sa le traiasca. Nu sunt capabile sa se transpuna in trairile celorlalti. Inteleg ce este dragostea, dar refuza sa-i raspunda. Daca se implica intr-o relatie foarte stransa, ghetarul inimii lor se topeste treptat, treptat. Impartiale si statornice, sunt animate de un puternic spirit de dreptate. Au un simt limpede de comparatie, putand fi blande si intelegatoare, dar si grozav de critice, rautacioase si patrunzatoare.

Caracterul celor nascuti sub acest semn este dual si personalitatea generoasa. Mandri dar vulnerabili atunci cand au de infruntat adversari, vor oscila mai mult decat ceilalti. Le lipseste hotararea si de aceea au dileme in alegerea momentului in care ar trebui sa actioneze sau sa ia decizii.


Este compatibil cu:
Isis (11 martie - 31 martie, 18 octombrie - 29 octombrie, 19 decembrie - 31 decembrie)
Thoth (1 - 19 aprilie, 8 - 17 noiembrie)
Culori norocoase: galben (barbati) si verde (femei)