Amoun Ra - Stralucirea luminii
Perioada 8 - 21 Ianuarie, 1 - 11 Februarie

Ra a fost zeul egiptean al soarelui cunoscut mai ales ca Ra-Horakhty (foto jos) ceea ce inseamna ca Ra este un Horus al orizontului, facandu-se referire la caracterul zeului. Egiptenii antici credeau ca el a creat lumea si ca rasaritul soarelui a fost pentru sine un simbol al creatiei. Ciclul zilei, incepand cu rasaritul soarelui si incheindu-se cu apusul sau, pentru ca sa rasara a doua zi, simbolizeaza renasterea si asa Ra a devenit forta suprema a creatiei si stapanul vietii. Aliatul sau cel mai apropiat este Ma’at, intruparea ordinii si a adevarului. Ra este de asemenea strans legat de faraon, regele Egiptului. In timp ce faraonul stapaneste pamantul, Ra este stapanul universului, impartasind aceeasi natura si fiecare fiind de fapt imaginea in oglinda a celuilalt.
In consecinta, cei nascuti sub acest semn sunt generosi si stiu sa-si indrepte pasii catre cele mai mari oportunitati si catre oameni pe care incearca sa-i ajute sa se dezvolte. Inteligent, vigilent si dezinteresat, nativul acestei zodii are talentul de a-i linisti pe cei din jur si a-i inspira sa dea ce au mai bun. Nativul „Ra” accepta cu mare dezinvoltura provocarile si schimbarile.
A fi nascut sub semnul lui Amon-Ra, acest zeu universal, este in acelasi timp o binecuvantare si totodata o provocare. Temperamentul focos al acestei zodii cere multa mobilizare si spirit combativ. Aflate sub tutela zeului Amon-Ra, aceste personalitati sunt temperamentale, angajandu-se in tot ceea ce le face placere. Pentru ca vor sa simta caldura focului, trebuie cucerite furtunos. Vor alege intotdeauna in viata calea cea mai grea pentru ca adora provocarile. Drumul vietii nu va fi niciodata mediocru sau superficial pentru ca niciodata nu se vor multumi cu prea putin. Spiritul le este marcat de profunzimea cautarilor, a meditatiilor si atunci cand simt ca experienta sau provocarea nu se ridica la cel mai inalt nivel, sunt dezamagiti de ei insisi. Feriti-va sa va jucati cu o persoana nascuta sub acest semn pentru ca riscati sa va jucati cu focul insusi!

Compatibil cu:
Nilul- Hapi (1- 7 ianuarie; 19 - 28 iunie; 1 -7 septembrie; 18 - 26 Noiembrie)
Horus (20 aprilie - 7 mai; 12 - 19 august)
Culori norocoase: galben (barbati) si portocaliu (femei)